Fõoldal Rólunk Programok Mit csinálunk?

RÁKOSHEGYI NAPKÖZIS GYERMEKTÁBOR

Augusztus 12-16. naponta 7.30-17.00 között.

6-10 éves gyermekek számára

A nyár a mozgás és a szabadság ideje. Táborunkban kirándulunk, vagy szabadban vagyunk minden nap. Közben tartalmas programokon veszünk részt: tanyát látogatunk, íjászkodunk, számháborúzunk vagy kalandparkozunk. Estére mindannyian jól elfáradunk. Egész évben az iskolában, vagy a szobában vannak legtöbbet a gyerekek. Nagy élmény, hogy ebből kiszabadulva töltsék a nyarat.

Pedagógusok vezetésével, több évtizedes gyülekezeti gyakorlattal szervezzük táborainkat és egész évben folyó rendszeres gyermekprogramjainkat.

Idei programok

Barlangtúra, Vasúttörténeti park, Vonatozás, Természettudományi múzeum, Strand, Íjászat, Számháború, Akadályverseny, Bibliai foglalkozások, Kézműves barkácsolás, Játék, Fagyizás…

Gyülekező mindennap 7:30-8:00, a gyerekekért 16:30-17:00 között lehet jönni.

Indulási és érkezési hely: 1174 Bp. Podmaniczky Zs. u. 6. (Esős idő esetén itt lesz a főhadiszállásunk.)

A gyerekek minden nap hozzanak magukkal:

 • bérlet (ha van), diákigazolvány, TAJ-kártya másolat
 • hátizsák, vagy hasonló
 • kulacs, vagy hasonló
 • esőkabát
 • hosszú nadrág (szükség szerint)
 • sport cipő
 • fejfedő!
 • olyan ruházat, ami nem baj, ha piszkolódik

Ha a program változik (pl. esős idő miatt), a tábor során minden este FRISSÍTJÜK a szükséges felszerelés adatait! Ha valaki nem emlékszik pontosan, mit beszéltünk meg, itt megtalálja az aktuális információkat.

Hétfő

Kedves Szülők! Azt tapasztaltuk, hogy a gyerekek jobban örülnek, ha meglepetés számukra a program. Ezért azt kérjük, hacsak lehet, ne mondják el nekik. Inkább mesélhessék el ők, amikor hazamennek, mi-minden történt. De itt lesznek a napi információk sorban, ahogy ígértük is.
Hétfőn az ismerkedés, játék, barkácsolás mellett nagyot utazunk vonattal, metróval, busszal - barlangtúrára megyünk. A föld alatt állandó 12fok van, hozzanak a gyerekek meleg ruhát, amit a barlangnál felvehetnek. A barlangvezetők azt kérték, lámpákat ne hozzunk, minden szépen ki van építve és kivilágítva. Ha a mirelit-gyerekek kiolvasztásával nem lesz gond, a tervezett időben (17h) leltár szerint visszaszolgáltatjuk őket a családjuknak.
"Mindenen rajta tartja szemét az ÚR." Példabeszédek könyve 15:3a

Kedd

Ha ismeritek Thomas-t és barátait, akkor nagyon fog tetszeni a mai nap. A vasúttörténeti parkba megyünk. Sok-sok mozdonnyal, vagonnal és érdekességgel várnak minket. Lenge ruhában gyertek, mert ma nem tudunk barlangban hűsölni.
"Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?" Római levél 8:31

Szerda

Még mindig süt a nap? SAJNOS NEM SÜT! STRANDHOLMI HELYETT AZ IDŐJÁRÁSNAK MEGFELELEŐ JÁTSZÓCUCCBAN GYERTEK. Akkor STRAAAAND! A gyömrői tó strandjára megyünk. Aki már otthon felveszi a fürdőruhát, az hamarabb csobbanhat :) De ne felejtsetek el a hátizsákban váltás fehérneműt hozni. Kérlek, otthon kenjétek le magatokat naptejjel. Aki szeretne, hozzon karúszót, úszógumit. Hozzatok valamit, amit leteríthettek a földre, ráfeküdni.
”Bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban” Efézusi levél 4: 32/b

Csütörtök

Kezd újra kisütni a nap, ne öltözzetek túl melegen. Laza sétálós ruhára lesz szükségünk, a Természettudományi Múzeumot fogjuk bejárni. Amit a tárlatvezető megenged, azt meg is foghatjátok, de senki ne próbáljon dínóháton hazaügetni - szigorúan tilos!
”Azért jött az Emberfia, hogy megkeresse és megmentse, ami elveszett.” Lukács evangéliuma 19:10

Péntek

Ma ismét meleg várható, könnyű ruhában gyertek. A hátizsákban hozzatok magatokkal hosszú nadrágot, ami lehet, hogy egy kicsit szőrös és szagos is lesz estére :)
A szülőket is várjuk 16.30-tól, hogy vegyenek részt a játékban. Kúszni-mászni nem kell, de a játszóruhára szükség lesz. A táborvezetők péntekre már úgyis ágrólszakadtak lesznek, ne lógjon kia a sorból túl csinos ruhában senki :) De természetesen aki megteheti, hogy eljön, jöjjön úgy, ahogy kedve tartja!
Helyszín: Népkert, 1173 Bp. Pesti út 86. a Bakancsos utcával szemben. GPS 47.482525,19.245622
”Szeresd az Urat, a te Istenedet... hogy jó dolgod legyen.” Mózes 5. könyve 10:12-13

Vége

Sajnos ez a nap is eljött, de az a jó, hogy baj nélkül és nagyon sok örömöt hagyva maga után. Köszönjük, hogy erre a pár napra megajándékoztatok minket a gyermekeitekkel! Biztos vagyok benne, hogy nem csak mi, hanem ők is jól érezték magukat és gazdagabban folytathatják a nyarat. Most mi pihenünk egyet és rajtatok a sor ismét, mert a legtöbbet a szüleiktől kaphatják és várják a gyerekek. Ezért is köszönjük, hogy eljöttetek a zárásra és együtt játszottatok velük. Azért még pár dologgal mi is készülünk:

 • Az eddig beérkezett fotók a galériában találhatók. Pár napon belül összegyűjtjük a többiektől is, amit fényképeztek és azt is feltöltjük.
 • Szeptemberben két rendezvényen is találkozhatunk:
  Szeptember 7-én Rákoshegyen, a Helikopter-lakópark napján és
  szeptember 21-én Rákoskeresztúron, az Autómentes napon.
 • Szeptembertől júniusig minden vasárnap találkozunk gyermekfoglalkozáson a tábor helyszínén 10.00-tól 11.00-ig.
 • Időnként külön programokat is szervezünk. Ahogy kértétek is, értesítünk titeket ezekről. Mivel a szabadidőnkből végezzük mindezt, túl gyakran nincsenek ilyen programok, ragadjátok meg a lehetőséget.
 • A gyülekezetben az elmúlt két hétben sokan imádkoztak értetek, hogy ne legyen bajotok és áldás lehessen számotokra a tábor. Biztos vagyok benne, hogy egy darabig még folytatják az imádkozást értetek és a családotokért. Vigyázzon rátok Isten és segítsen megtalálni azt az utat és boldogságot, amit tervezett nektek, ahogyan a táborban is tapasztalhattátok!

 

Szeretettel gondolunk a közös élményekre és várunk titeket bármikor:
Anikó, Anita, Csaba, Dávid, Erzsike, Gábor, Hanna, Ibolya, Ica, Kati, Lili, Mariann, Noémi, Piroska, Tamás, Zsófi nénik és bácsik

.

.

.

Jelentkezés és további információk:

A gyermekek költségei összegét (a napi háromszori étkezésre, belépőkre és utazásra) a szülők biztosítják: 18.000 Ft/fő
Kedvezményes összeg: 13.000 Ft/fő
A kedvezményeket lásd bővebben a Támogatás címszó alatt.

A befizetett költséghozzájárulás összegét teljes egészében a gyerekek ellátására fordítjuk. A tábor szervezői felajánlásként végzik a táboroztatást, semmi ellenszolgáltatást nem kapnak. Ezért tudunk minden nap minőségi programokat nyújtani a gyerekeknek.

Az innen letöltött jelentkezési lapot kérjük aláírva eljuttatni a szervezőkhöz.
A program felelőse: Mihály Tamás (O6 2O 886-181O)
E-mail: inforakoshegy.hu
Cím: 2119 Pécel, Kossuth u. 28/E.
vagy 1174 Budapest, Podmaniczky Zs. u. 6.

A jelentkezések érkezési sorrendjében töltjük fel a helyeket!

Támogatás

Akinek szűkösek az anyagi lehetőségei, a következő kedvezményeket vehetik igénybe:

 • Ha testvérek jönnek, „családi kedvezményt” biztosítunk mindegyik gyermeknek a családban.
 • Aki először hozza el a barátját, ismerősét a táborba, az „barát kedvezményt” kap.
 • Azok a gyerekek, akik az év folyamán részt vettek rendszeres gyermekprogramjainkon, szintén kedvezményt kapnak.
 • Ha valakinek a keresete olyan alacsony, hogy nem tudná kifizetni a díjat, „szociális kedvezményt” igényelhet.

Kedvezményt igényelni a jelentkezési lapon lehet.

A kedvezményezett gyerekeknek csak 13.000 Ft-ot kell befizetniük a költségeikből.

A kedvezményeket felajánlásokból biztosítjuk. Ha nem szorul rá a támogatásra, segítheti más gyerekek részvételét azzal, ha nem igényel támogatást. Amennyiben ön is szívesen hozzájárulna a gyermekek táboroztatásához, keressen meg minket felajánlásával.

Bármi kérdéssel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz!

Főoldal | Impresszum | Üzenetküldés