Fõoldal Rólunk Programok Mit csinálunk?

Krumplipuska használati utasítás

Ha valamelyik rendezvényünkön készítettél velünk Krumplipuskát, lehet, hogy a nagy sietségben nem tudtuk elmondani neked, mire figyelj a használata közben. Reméljük, az alábbi leírás elolvasása után már minden világos lesz. Ha még mindig marad kérdésed, írj nekünk a info kukac rakoshegy.hu címre.

Az előre kifúrt markolatba jó erősen, ide-oda forgatva bele kell nyomni a farudat. Ez ragasztó nélkül is annyira beleszorul, hogy egyáltalán nem fog mozogni.

A puska lelke a műanyag cső. Ennek egyik végét megmelegítettük és egy kicsit leszűkítettük, majd egy színes ragasztószalaggal megjelöltük. A csövet csak a másik (tágabb) végén szabad krumplival megtölteni. A csőben mindig két töltény legyen: egyik a szűk, másik a tágabb végén. Ehhez elöször beleszúrjuk a tágabb véget egy kb. 1cm vastag krumpliszeletbe, majd forgatva kihúzzuk. Utána a farúddal áttoljuk ezt a töltényt a szűkebb véghez. Utána újra megtöltjük a tágabb véget. Ezután lehet a puskával lőni. Akkor sikerült jól a töltés, ha a második töltényt érezhetően nehezen tudjuk megmozdítani a farúddal. Ha túl könnyű megmozdítani, akkor a töltény mellett kiszökik a levegő a csőből. Lehet, hogy azért, mert a töltény nem kerek, vagy a cső tágabb vége ovális. Érdemes többször próbálkozni, mert néha a teljesen hibátlan puskát is többször kell megtölteni, hogy működjön.

Lövéshez illesszük a rudat a cső tágabb végébe majd egy határozott és hirtelen mozdulattal toljuk a csőbe. Ekkor a tágabb végen lévő töltény a csőben lévő levegő segítségével nagy pukkanás kíséretében kilövi a szűkebb végén megszorult töltényt. Újabb lövéshez csak a tágabb végen kell betölteni egy újabb töltényt.

Főoldal | Impresszum | Üzenetküldés