Fõoldal Rólunk Programok Mit csinálunk?

Nagy öröm számunkra, hogy az egyik gyülekezeti tagunk, Láng Emese, csatlakozott a Wycliffe Bibliafordító Egyesület munkájához és jelenleg Afrikában dolgozik azon, hogy az ottani embereknek írást és olvasást oktasson. Ezzel a gyülekezetünk is bekapcsolódhatott a külföldi misszióba.

A Wycliffe Egyesület elsődleges feladata a Biblia lefordítása a világ minden nyelvére, de sok helyen ez még nem elég, hiszen nem minden ember tud írni és olvasni. Sőt, egyes népcsoportok nyelve csak szájhagyomány útján terjed. Ilyenkor a fordítóknak egészen előlről kell kezdeniük: ők találják ki a nyelv ábécéjét és rendszerbe foglalják a nyelvtant, majd a helyi fordítók bevonásával több év kemény munkájával fordítják le a Bibliát.

Egy Újszövetség fordításának receptje.

Nem csoda, hogy egy új Biblia elkészülte vagy akár csak egy részének lefordítása is igazi ünnep. Emese nemrég nyelvészeti tanulmányokba kezdett, és az a célja, hogy ennek elvégzése után magában a fordítási munkában dolgozzon tovább.

Ha további információkat szeretne megtudni az Egyesületről, esetleg anyagilag is támogatná ezt a munkát, látogasson el a magyarországi Wycliffe weboldalára (www.wycliffe.hu).

Főoldal | Impresszum | Üzenetküldés