Fõoldal Rólunk Programok Mit csinálunk?

Ugrás az 1990 előtti időszakra

Az álmok megvalósulásának komoly akadálya volt, hogy a gyülekezet legnagyobb részét nyugdíjasok, illetve tanulók alkották. Ekkoriban került a gyülekezetbe Gubán György üzletember, aki frissen megtérve Urunk iránt olyan hálára indult, hogy elhatározta, komoly összegű adománnyal segíti a gyülekezetet.

A Baranyai család 1938-ban

Ennek legjobb módját megtalálva hosszas utánjárás eredménye képpen 1989-ben megvásárolta a volt zsinagógát az akkori tulajdonostól, a Magyar Tudományos Akadémiától. Különböző nehézségek miatt az ingatlan csak 1993-ban került a Magyarországi Baptista Egyház nevére, de erre az időre szükség volt ahhoz is, hogy a felújítás megkezdésére gyűjteni tudjunk.

A felújítási munkák lassan, szakaszosan folytak. Közben a régi prédikátor lakást, majd az imaházat is el kellett adni, hogy beköltözhetővé tudjuk tenni új helyünket. Építkezés Ideiglenes lelkipásztor lakás formájában is kaptunk támogatást egy-egy családtól. Mindeközben a felújítás sok áldozatkész társadalmi munkát és adományt felemésztve lassan haladt, gyakran más baptista gyülekezetek, sőt kívülállók segítségével. Közben új lelkipásztor érkezett a gyülekezetbe Szegedi Tivadar személyében, akivel 1997 nyarán kezdük először a rendszeres Istentiszteletet itt, a volt zsinagógában, de fűtés híján a tél elől a Polgári Körben kellett meghúzódnunk. 1997 karácsonya volt az az alkalom, amikor végre birtokba vehettük félkész, ámde fűtött imaházunkat. A vásárlástól a megnyitásig csaknem tíz év telt el, azonban azért is Isten iránti csodálat és hála tölt el, hogy egy ilyen kis gyülekezetnek ekkora ajándékot adott. Legyen áldott az Ő neve!

Képek felülről lefelé: A gyülekezet énekkara Kiss Emil lelkipásztor idejében. Az imaház az építkezés alatt.

Főoldal | Impresszum | Üzenetküldés